Ny Musikk
Nyhet 26.10.11

Anne Hilde Neset til Ny Musikk

Anne Hilde Neset.

Ny Musikk har de siste årene, særlig i perioden under kunstnerisk leder Lars Petter Hagen, stått for en rekke fruktbare samarbeidsprosjekter mellom musikkfeltet og billedkunstfeltet, blant annet med utstillinger på Galleri Rekord og med den eksperimentelle festivalen Happy Days. I dag ble det offentliggjort at organisasjonen har ansatt Anne Hilde Neset som ny kunstnerisk leder, og det er dermed all grunn til å forvente en videreføring av slikt tverrfaglig samarbeid.

– Jeg ser mye utviklingspotensial i Ny Musikk og ser frem til å begynne. Det blir spennende å jobbe med det norske musikk- og kunstmiljøet og bringe inn nytt tankegods og samarbeidsideer, sier Neset i pressemeldingen fra Ny Musikk.

Med 16 års erfaring fra London bringer Anne Hilde Neset et stort internasjonalt nettverk til Ny Musikk. Neset har jobbet som viseredaktør i musikktidsskriftet The Wire i 14 år, og har samtidig fungert som kurator, foreleser og kritiker innen lydkunst, komposisjon og kunstmusikk på internasjonal basis. Hun grunnla Electra Productions i 2003, et samtidskunstbyrå med base i London som jobber frem tverrfaglige kunstsamarbeid, og som i dag er del av Arts Council Englands «national portfolio» med et aktivt program. Ved siden av arbeidet i The Wire og Electra har hun kuratert festivaler og utstillinger internasjonalt for ledende institusjoner som blant annet Tate Modern, Barbican og Royal Festival Hall, samt jobbet som programleder BBC Radio. I 2008 ble hun utnevnt som en av de ti viktigste nordmenn i utlandet i Hvem er Hvem.

Anne Hilde Neset, som tar over stillingen etter Øyvind Torvund som har valgt å slutte i Ny Musikk for å vie seg til komposisjon på heltid, tiltrer som ny kunstnerisk leder 1. februar 2012. Ny Musikk melder at Neset allerede vil prege programmet som kurator for Grønland Kammermusikkfestival i juni 2012 sammen med forfatter Rob Young.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!