La Biennale di Venezia, Venezia
Nyhet 29.11.11

440.000 besøkende i Venezia

Venezia i oktober. Foto: Jonas Ekeberg.

Da Venezia-biennalen stengte søndag 27. november hadde 440.000 besøkende vært innenfor portene på biennalens to hovedarenaer: parkanlegget Giardini og det tidligere våpenlageret Arsenale. Dette representerer en økning på 18% sammenlignet med 2009. Biennalen hadde besøk av mer enn 4500 journalister.

Venezia-biennalens direktør Paolo Baratta er naturlivis fornøyd med tallene og roser hovedkurator Bice Curiger:

– Bice Curiger’s utstilling framhevet ironien og uroen i samtiden slik kunstnerne opplever den med sin alltid tilstedeværende kreative energi. Bice har gjort en glimrende jobb som er blitt kronet med stor suksess, sier Baratta i en pressemelding fra Veneiza-biennalen.

Kunstkritikks Pernille Albrethsen kalte i sin anmeldelse Bice Curiger for «kuratoren med de hvide bomuldshandsker»: «Curigers milde kuratering virker påfaldende gammeldags og på grænsen til det berøringsangste,» skrev Albrethsen. Les hele anmeldelsen her.

Venezia-biennalens besøkstall er gode, men når ikke opp til besøkstallene for søsterutstillingen Documenta i Kassel i Tyskland. Documenta hadde i 2007 750.000 besøkende på 100 dager mens Venezia-biennalens 440.000 besøkende skal fordeles på omtrent 125 åpne dager.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!