Kunstnernes Hus, Oslo
Nyhet 22.10.10

Økologisk åpningshelg

Denne helgen åpner prosjektet Gentle Actions på Kunstnernes hus, og i den forbindelse er det duket for et stort åpningsarrangement bestående av seminar og filmvisning på lørdag, 23. oktober, og introduksjon, omvisning og workshop på søndag, 24. oktober.

 

Gentle Actions – med undertittelen Miljøproblematikk i et kulturelt perspektiv er kuratert av Eva Bakkeslett og Anne Karin Jortveit, og presenteres både som et prosessuelt prosjekt og som en «sosial skulptur». «Gentle Actions er ikke en ordinær utstilling, men et prosessbasert tverrfaglig prosjekt med fokus på kunst, miljø og handling,» som det heter i presentasjonen på nettsiden til Kunstnernes Hus. Ambisjonen er, i følge invitasjonen, å legge til rette for et mangfold av krysskulturelle og samfunnskritiske forbindelser, med grunnlag i en utvidet forståelse av hva begrepet økologi innebærer.

Programmet under åpningshelgen vil presentere en rekke internasjonale aktører innenfor kunst og økologi. Det loves engasjerte presentasjoner, demonstrasjoner og diskusjoner i spennet mellom det politiske, poetiske og personlige, og målet sies å være å gi deltakerne nye ideer for hvordan man kan tenke og arbeide med miljøet på helhetlige, kreative, kritiske og engasjerte måter.

Blant deltakerne på seminaret, som krever forhåndspåmelding (frist i dag), er Jan van Boeckel, stipendiat, Aalto University, School of Art and Design, Department of Art, Helsinki Finland., F. David Peat, fysiker og forfatter, Pari Center for New Learning, Italia, Boel Christensen-Scheel, kunst- og performanceteoretiker, Universitetet i Oslo, Alan Boldon, leder ved Arts & Ecology Research Institute, England, Beverly Naidus, professor ved Interdisciplinary Arts & Sciences Program, University of Washington, USA, Hildegard Kurt, kulturforsker, forfatter og sosial skulptør, Tyskland, Marianne Leisner, landskapsarkitekt og forfatter, Gaia Arkitekter og Linda Jolly, biolog, hagelærer og kursleder for Levende Læring, Universitetet for miljø og biovitenskap samt kunstnerne Jana Fröberg og Katja Høst.

Filmprogrammet under åpningshelgen, som er utarbeidet i samarbeid med Oslo Dokumentarkino, er gratis og åpent for alle, og byr blant annet på Norgespremiere på Tone Hessen Scheis film Play Again.

Søndagens introduksjon og omvisning ledes av kuratorene Anne Karin Jortveit og Eva Bakkeslett, og flere av de deltakende kunstnerne og aktørene vil være til stede.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!