Kommentar 22.05.06

Hvite bukser med flekk

Vi kunne ikke dy oss…
Fra to svært ulike utstillinger i Oslo for tiden. Til venstre ser vi Knut Åsdams Untitled, Pissing som for tiden er å se på Astrup Fearnley-museet. Til høyre ser vi et av bildene fra Stian Andersens utstilling på Galleri Tonne. Den korte videoen Untitled, pissing regnes som Knut Åsdams gjennombruddsverk og sees gjerne i sammenheng diskusjonen om et vaklende manndighetsideal. Om Stian Andersen bilde leste jeg et sted at det viser bassist Thomas Seltzer som stolt peker på en flekk på buksa etter en tur på do rett før en konsert med bandet. Når vi gikk gjennom sist ukes pressemeldinger her forleden kom vi også over disse to bildene. Enda et eksempel på at det er konteksten som teller. Til venstre er Torbjørn Rødlands Skookum Mask, som for tiden vises på Rødlands utstilling Uglesommer på Haugar Vestfold Kunstmuseum nå i sommer. Det andre bildet er fra Anne Lise Stenseths video Something about Wapke – circumstances an incidents in the life of a Dutch artist, fra utstillingen med samme navn på Galleri RAM. Utstillingen ble vist fram til 11. juni.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!