Moderna Museet Stockholm, Stockholm
Kommentar 21.02.06

Fulltreff på Skeppsholmen

Anders Olofsson på konsten.net tror Moderna Museets nysatsning «Moderna- utställningen» kan være det viktigste som har skjedd på museet siden «Implosion» i 1987.

«Helt siden Moderna Museet flyttet inn i sitt nye hus på Skeppsholmen har man ventet på en utstilling som er et virkelig statement og som står for en skikkelig stillingstagen til kunstens rolle i samfunnet. Den som er gammel nok husker kanskje utstillingen “Implosion”, som i 1987 ettertrykkelig satte den postmoderne kunsten på det svenske kunstkartet. Men siden den tid har man hatt visse problemer med å frambringe en like tydelig og mangedimensjonell utstilling.»

Dette skriver Anders Oloffson på konsten.net i sin anmeldelse av museets nye utstillingsserie «Modernautställningen», som han tror kan være med på å forandre på dette bildet. Utstillingen som skal arrangeres hvert fjerde år, har som ambisjon å speile den samtidige svenske kunsten. Den første «Modernautställningen» er kuratert av den erfarne trioen Pia Kristoffersson, Magdalena Malm og John Peter Nilsson, og har fått tittelen «När är jag?»

«”Modernautställningen” står utvilsomt for en stillingstagen av like sterk valør som “Implosion”, selv om dens innhold er radikalt annerledes. Fronten finnes ikke lenger foran oss, men mitt i samfunssfellesskapet. Motet til å bejae denne vidåpne og fragmentariske situasjon er kanskje utstillingens største bedrift.»
Fullträff på Skeppsholmen, Anders Olofsson, konsten.net, 20.02.06

 1. Innlegg fra Redaksjonen

  Flere anmeldelser av Modernautställningen:

  Välkommen till samtidskonsten, Jörgen Gassilewski, Göteborgsposten, 25/2/06
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=121&a=261062

  Bildstorm av ett kulturellt nu, Carl-Johan Malmberg, Svenska Dagbladet, 25/2/06
  http://www.svd.se/dynamiskt/rec_konst/did_11942542.asp

  Resa i underlandet, Håkan Nilsson, Dagens Nyheter, 18/2/06
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2206&a=522510&previousRenderType=1

  Det är bara att gapa, Ingela Lind, Dagens Nyheter, 18/2/06
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2206&a=522512&previousRenderType=1

  Allt går att göra, Petter Lindgren, Aftonbladet, 18/2/06
  http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,780635,00.html

  Jelena Zetterström ser Modernautställningen, Sydsvenskan, 1/3/06
  http://sydsvenskan.se/kultur/article145145.ece

  – På Lars Vilks sin nettside vilks.net, kan man lese fornøyelige gjennomganger av alle de ovenstående anmeldelsene og flere. Føljetongen sluttet på lørdag, da Vilks gikk statistisk til verks og fant fram til de mest nevnte kunstnerne og temaene i utstillingen.
  http://www.vilks.net/

 2. Innlegg fra Redaksjonen

  Les Jessica Kempes anmeldelse av Modernautställningen i Dagens Nyheter
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2206&a=522511&previousRenderType=3

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!