Artikkel 18.12.17

#MeToo i konstlivet

Stuva om i kanon räcker inte

#MeToo-rörelsens krav om strukturell förändring måste drivas från platser utanför institutionerna. Det är en slutsats av förra veckans panelsamtal på Moderna Museet.

Av Frida Sandström

                                                                                                                         

Upprop mot sexuella trakasserier i konstlivet

Som en del av #metoo-rörelsen har 2000 personer gått samman för att protestera mot övergrepp i det svenska konstlivet.

Av #konstnärligfrihet

 

Konstskolor grogrund för diskriminering och sexuella övergrepp

– Dålig transparens öppnar för vålds- och tystnadskultur, säger Johanna Gustafsson-Fürst, konstnär och lektor vid Konstfack i Stockholm.

Av Frida Sandström

 

Mektige menn på padletur

Det er et tegn i tiden at den maktkritiske kunstneren Hito Steyerl topper ArtReviews Power 100-liste, samtidig som kvinner over hele verden reiser seg i kamp mot trakassering.

Av Johanne Nordby Wernø

 

– Historier vill komme frem også i Norden

Kunstneren Ida Ekblad, galleristen Gilda Axelroud og dekan Stine Hebert var med på å sparke i gang oppropet Not Surprised i kjølvannet av trakasseringssaken mot en av Artforums utgivere.

Av Johanne Nordby Wernø

 

Åben konflikt i Artforum etter trakasseringssak

Co-publisher Knight Landesman og sjefredaktør Michelle Kuo har trukket seg, og nå går 39 ansatte ut mot utgiverne av New York-tidsskriftet Artforum.

Av Jonas Ekeberg

 

– Han vet godt hvilken posisjon han har

Artforums publisher anklages for seksuell trakassering. Etter egne erfaringer med Knight Landesman er Tiril Hasselknippe glad for avsløringene, men skuffet over Artforum.

Av Johanne Nordby Wernø

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!